Nyári Egyetem 2015

img

Milyen országban szeretnél élni tíz év múlva?

zoliAz ember néha körülnéz, és egy bolondokháza közepén érzi magát. Pazaroljuk az erőforrásainkat, romboljuk a környezetünket, a nincstelenektől elveszünk mindent, miközben a dúsgazdagokat kitömjük közpénzen, nem változtatunk buta szokásainkon, de rettegünk az újításoktól, legyenek bármennyire ésszerűek is.

Tényleg így kell ennek lennie? Nem lehetne máshogy csinálni? Nincs, aki másként tudná csinálni?

Te el tudnál képzelni egy jobb világot? Tennél is érte? Vagy hiányzik a bátorság, esetleg egyedül nem megy?

Hogyan lehet küzdeni a tehetetlenség, eszköztelenség, jó esetben a közöny, rosszabb esetben a gyűlölet ellen?

Hányszor éreztük már az elmúlt években, hogy végre valami elindult. Aztán mégis kifulladt. Hogyan védekezzünk a kiégés ellen, honnan meríthetünk erőt az újrakezdéshez?

Lehetséges-e kiszolgáltatott pozícióból, civilként nyomást gyakorolni a gazdasági és politikai elitre egy központosított, felülről irányított rendszerben? Hogyan tudjuk megvédeni szabad kezdeményezéseinket egy populista kormányzat támadásaival szemben? És vajon mit tudunk tenni a társadalom szélére szorultakért, akik a jelenlegi rendszer legnagyobb vesztesei?

Az idei Zöld Nyári Egyetem fő témája az emberarcú alternatíva keresése lesz – egy olyan alternatíváé, amely nem fordít hátat a kihívásoknak, nem próbál azoktól ködösítéssel megszabadulni, hanem célja egy mindenki számára élhető, gazdaságilag-ökológiailag fenntartható társadalom létrehozása.

Gyere el, beszélgessünk 3 napon keresztül békés, zöld környezetben, hasonló gondolkodású, tettre kész emberekkel, tapasztalt utcai harcosokkal és lelkes kezdő aktivistapalántákkal ezekről a kérdésekről, vagy bármiről, amit fontosnak tartasz. Lesz, aki meghallgat.