Rakjuk össze!

img

Rakjuk össze – idén is vár a Zöld Nyári Egyetem!

Velence, 2013. július 17-21.

profile2_favicon

Rájöttél valamire? Sejted, hogy nincs minden rendben mai világunkkal? Látod, hogy felelősen és fenntarthatóan kellene bánnunk egymással, a környezetünkkel és a rendelkezésünkre álló erőforrásokkal, mégsem ezt tesszük? Tudod, hogy lehetne máshogy is csinálni, azonban nem elégítenek ki a poros ideológiák, populista lózungok és ködös teóriák? Több kérdésed van, mint válaszod?

Elindultál valamerre? Tapogatózol a helyes irányt keresve? Keresed a biztonságot, de még nem tudod, mely kapaszkodókban bízhatsz meg? Keskeny ösvényen bolyongsz, és szeretnéd, hogy mások is veled tartsanak? Érzed, hogy tőled is függ, merre fordul a világ?

Elkezdtél valamit? Belevágtál valamibe és jól esne a segítség? Te is úgy gondolod, hogy jobb tenni másokért mint arra várni, hogy mások tegyenek érted? Hogy a te cselekvésed fogja szebbé, jobbá, igazságosabbá tenni a társadalmat és a bolygót? Látni szeretnéd, hogy a te tevékenységed hogyan kapcsolódik a hasonlóan gondolkodókéhoz?

Rakjuk össze! A Zöld Nyári Egyetemen arra keressük a választ, hogy miként alakulhat sok jó ötlet a társadalmat átalakító eszmévé, miként válhat a jogos felháborodás forradalmi erejű mozgalommá, miként tudja sok jó ember együtt megváltoztatni a világot. Tárjuk fel az összefüggéseket, lássuk mire megyünk együtt!

A Nyári Egyetemen tiéd a pálya! Minden résztvevő érdeklődése, tudása és tapasztalata egyformán fontos. Itt egyenrangú félként vitázhat diák és tanár, kezdő aktivista és veterán politikus, helyi ügyekért küzdő civil és világhírű tudós. Tedd hozzá te is a részedet a közöshöz, tanulj és taníts, érts és érezz, elmélkedj és cselekedj!

A Közép-Kelet Európai Zöld Nyári Egyetem immár hagyományos színfolt a magyar és az Európai ökopolitikai mozgalom életében. Idén júliusban hatodik alkalommal adunk teret több száz érdeklődőnek, előadónak és önkéntesnek, hogy öt napon át betekintést nyerhessen az ökológiai gondolkodás rendszerébe, bővíthesse látókörét, új témákat, projekteket és tettestársakat találjon. Az elméleti beszélgetéseket gyakorlati foglalkozások, képzések, kulturális programok gyarapítják – és természetesen buli, gitár, tábortűz is lesz bőven! Jöhetsz egyedül, kedveseddel, haverokkal, gyerekeiddel, vagy akár a nagymamáddal is – garantáltan mindenkinek tudunk újat, érdekeset, izgalmasat nyújtani.

Gyere te is és rakjuk össze együtt!